Dzień 0 - 21 listopada 2023 - spotkanie specjalne

ONSITE (Hotel Marriott Warszawa Centrum)

Aktywności poprzedzające konferencję Advanced Threat Summit 2023
19.00 - 21.00
Spotkanie i kolacja dla wszystkich prelegentów i panelistów Advanced Threat Summit
ONSITE
Restauracja Floor No.2, II piętro Hotelu Marriott Warszawa Centrum

Zapraszamy wyłącznie osoby biorące aktywny udział w agendzie konferencji – kolacja odbędzie się w hotelu Marriot Warszawa Centrum w restauracji Floor No. 2 (II piętro). Udział dla prelegentów i panelistów konferencji ATS 2023 jest bezpłatny.

Na spotkanie obowiązuje osobna rejestracja.

Dzień I - 22 listopada - konferencja oraz wieczór specjalny

ONSITE (Hotel Marriott Warszawa Centrum) + ONLINE (9.00 - 17.30, platforma konferencyjna)

8.00 - 8.50
Rejestracja uczestników i networking z kubkiem kawy
ONSITE
8.50 - 9.00
Prezentacja
Otwarcie konferencji
ONLINE
ONSITE
Prezes
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention
9.00 - 10.55

Sesja plenarna

Sala Balowa CD
9.00 - 9.30 | 30min
Prezentacja
Przegląd cyberwojny w różnych wymiarach / Cross sectional view of Cyberwarfare*
ONLINE
ONSITE
CISO
Orange Cyberdefense
Strategic Advisor
Orange Cyberdefense
9.30 - 9.50 | 20min
Prezentacja
Pejzaż aktualnych cyberzagrożeń obserwowanych przez IBM X-Force
ONLINE
ONSITE
Associate Partner IBM Consulting Cybersecurity Services Northern, Central and Eastern Europe
IBM
9.50 - 10.10 | 20min
Prezentacja
Cyberbezpieczeństwo nieograniczone: podróż od złożoności do przejrzystości / Cybersecurity Unbound: A Journey from Complexity to Clarity*
ONLINE
ONSITE
Office of the CTO, Director Solutions Architecture, Strategic Accounts | International Emerging
Fortinet
10.10 - 10.30 | 20min
Prezentacja
Uczenie Maszynowe w cyberbezpieczeństwie – dobry sługa czy zły pan? / Machine Learning in Cybersecurity: Good servant of bad master?*
ONLINE
ONSITE
Principal Threat Intelligence Researcher
ESET
I Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
10.30 - 10.55 | 25min
Prezentacja
Cyberbezpieczeństwo wszechobecne - wszyscy zależymy od siebie wzajemnie
ONLINE
ONSITE
Prowadzący:
CEO, Meeting Designer
Evention
Paneliści:
Security Officer
DPD

Vice President, Cyber Threat Response Manager CSS Ops – Cyber Defense Center
Standard Chartered Global Business Services

Regional Sales Manager
Infoblox

Senior Security Engineer
Tenable
10.55 - 11.25

Przerwa

11.25 - 13.00

Sesje równoległe

Sesja I
Sala Balowa AB
Sesja II
Sala Balowa CD
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

Director of Business Development
Evention

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention

Sesja prowadzona przez:

Community Manager
Evention
Sesja I
Sala Balowa AB

Sesja prowadzona przez:

Director of Business Development
Evention
Sesja II
Sala Balowa CD

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

Community Manager
Evention
Sesja I
11.25 - 11.45 | 20min
Prezentacja
Czy nasze dane i pieniądze na pewno są bezpieczne? Silne uwierzytelnianie odporne na phishing w dobie sztucznej inteligencji i komputerów kwantowych
ONLINE
ONSITE
Regional Sales Manager DACH & CEE
Yubico
Sesja II
11.25 - 11.45 | 20min
Prezentacja
Operacje cyberprzestępcze na wielką skalę - zastosowanie danych z przeszłości do wygrywania przyszłości
ONLINE
ONSITE
WatchTower Threat Hunting and Intelligence Global Director
SentinelOne
Sesja III
11.25 - 11.45 | 20min
Prezentacja
Rola EDR/XDR w procesie automatyzacji odpowiedzi na incydent bezpieczeństwa
ONLINE
ONSITE
Technology Leader - Security
Atende – Ethical Hacker
Sesja I
11.50 - 12.10 | 20min
Prezentacja
Czy wdrożenie systemu zwiększającego poziom bezpieczeństwa organizacji może być prostsze i trwać krócej - niż powszechnie o tym sądzimy?
ONLINE
ONSITE
Presales Consultant Poland
Baramundi Software GmbH
Sesja II
11.50 - 12.10 | 20min
Prezentacja
API Security – WEBskie sposoby walki z zagrożeniami!
ONLINE
ONSITE
Senior Solutions Engineer
Akamai Technolgies
Ekspert ds. Cyberbezpieczeństwa
Advatech
Sesja III
11.50 - 12.10 | 20min
Prezentacja
Threat Hunting Challenge
ONLINE
ONSITE
Senior Sales Engineer
Cybereason
Security Architect
Nomios Poland
Sesja I
12.15 - 12.35 | 20min
Prezentacja
Cyber Resilience - podróż z "nie-da-się" do "your system is up-to-date"
ONLINE
ONSITE
Senior Security Solution Architect
Qualys
Sesja II
12.15 - 12.35 | 20min
Prezentacja
Zweryfikuj swoją odporność na cyberzagrożenia. Przejdź z defensywy do ataku
ONLINE
ONSITE
Head of Sales, Central Eastern Europe
Pentera
Presales Engineer
Integrity Partners
Sesja III
12.15 - 12.35 | 20min
Prezentacja
Maszyny atakują – jak prowadzić wojnę z botami i jej nie przegrać
ONLINE
ONSITE
Senior Systems Engineer
F5
Sesja I
12.40 - 13.00 | 20min
Prezentacja
Krajobraz zagrożeń specyficznych dla chmury / Understanding the cloud-native threat landscape*
ONLINE
ONSITE
Principal Sales Engineer oraz Cyber Intelligence Specialist
Netskope
Sesja II
12.40 - 13.00 | 20min
Prezentacja
Zasada ograniczonego zaufania, czyli jak monitorować łańcuch dostaw pod kątem zagrożeń cyberbezpieczeństwa
ONLINE
ONSITE
Sales Executive Eastern Europe
Recorded Future
Sesja III
12.40 - 13.00 | 20min
Prezentacja
Houston, we don’t have a problem. CrowdStrike Falcon MDR.
ONLINE
ONSITE
Senior Systems Engineer Eastern Europe
CrowdStrike
13.00 - 13.45

Obiad

13.45 - 14.10

Sesja plenarna

Sala Balowa CD
Prezentacja
Transforming Cybersecurity Assurance: Manual to Automated*
ONLINE
ONSITE
Chief Information Security Officer (CISO) & Head of Cyber Security
Signify
14.10 - 15.40

Sesja dyskusji roundtables

Sala Balowa CD

To element agendy konferencji angażujący wszystkich uczestników.

Ta sesja ma kilka celów. Po pierwsze, bezpośrednią wymianę opinii i doświadczeń w ramach konkretnego zagadnienia, interesującego daną grupę uczestników. Po drugie, możliwość spotkania i rozmowy z prowadzącym dane roundtable – zapraszamy bowiem do ich prowadzenia osoby o dużej wiedzy i doświadczeniu. Sesja roundtables to bardzo szerokie spektrum tematów i bogate grono wybitnych osobowości ze świata cybersecurity w roli prowadzących – tak, aby każdy uczestnik konferencji mógł znaleźć interesującą go najbardziej dyskusję i poznać w ten sposób innych uczestników zainteresowanych tą samą tematyką.

I runda dyskusji w godz. 14.15 - 14.55

II runda dyskusji w godz. 15.00 - 15.40

I runda dyskusji (14.15 - 14.55)

1.
Stolik nr 1
Roundtables
Automatyzacja i sztuczna inteligencja w cyberbezpieczeństwie
Moderator:
Dyrektor ds. Rozwiązań Cyberbezpieczeństwa
IBM
2.
Stolik nr 2
Roundtables
Metamorfoza usług bezpieczeństwa
Moderatorzy:
Product Manager
ESET / DAGMA
 
Ekspert z dziedziny systemów teleinformatycznych oraz cyberbezpieczeństwa
DAGMA Bezpieczeństwo IT
3.
Stolik nr 3
Roundtables
Jak zbudować "żyjący" system zarządzania ryzykiem w dobie NIS2?
Moderator:
CEE Regional Director
Trend Micro
4.
Stolik nr 4
Roundtables
Co dalej SIEMie - w Cloud z modułami AI
Moderatorzy:
Head of CyberSecurity Presales for CEE
OpenText Cybersecurity
 
Security Sales Account Executive
OpenText Cybersecurity
5.
Stolik nr 5
Roundtables
Praktyka Threat Intel i Threat Hunting
Moderatorzy:
Dyrektor Zarządzający
IMNS Polska
 
Senior Security Solution Architect
Qualys
6.
Stolik nr 6
Roundtables
Zhakuj się, zanim zrobią to inni! / Hack yourself before they do! **
Moderatorzy:
CTO
Omnilogy
 
Solution Consultant
Keysight
7.
Stolik nr 7
Roundtables
Rozwój kariery zawodowej w cybersecurity
Moderator:
Social Engineering Testing Manager
HSBC
8.
Stolik nr 8
Roundtables
Zero Trust – czy to się nadaje do praktycznej realizacji?
Moderatorzy:
Menedżer, Technology Consulting
EY Polska
 
Manager, OT/IoT Cybersecurity Hub, Technology Consulting
EY Polska
9.
Stolik nr 9
Roundtables
SOC, SIEM, SOAR
Moderator:
Sales Engineer
Splunk
10.
Stolik nr 10
Roundtables
Socjotechniki AD 2023 – z punktu widzenia narzędzi i schematów działania
Moderator:
Trener, audytor, ethical hacker, ekspert ds. bezpieczeństwa
AZ Frame

II runda dyskusji (15.00 - 15.40)

1.
Stolik nr 1
Roundtables
Cyberbezpieczeństwo a postanowienia umów z dostawcami IT
Moderator:
Radczyni prawna, Co-Managing Partner
Traple Konarski Podrecki i Wspólnicy
2.
Stolik nr 2
Roundtables
Bezpieczeństwo platform cyfrowych
Moderator:
Head Of Cyber Defence
G2A.COM
3.
Stolik nr 3
Roundtables
OSINT w cyberbezpieczeństwie - dyskusja na temat wykorzystania białego wywiadu

W jaki sposób w czasach pandemii dezinformacji i deepfake ocenić wiarygodność informacji i wartość źródła? Nowe narzędzia przydatne w procesie gromadzenia informacji. Jak weryfikowane są informacje pochodzące od OZI? Wykorzystanie OSINTu do zdobywania informacji o przedsiębiorstwie.

Moderator:
Ekspert cyberbezpieczeństwa
Departament Cyberbezpieczeństwa
4.
Stolik nr 4
Roundtables
Wymiana informacji i współpraca w ramach Threat Intelligence - wyzwania i rozwiązania
Moderator:
Principal Threat Intelligence Analyst
QuoIntelligence
5.
Stolik nr 5
Roundtables
Leadership w cyberbezpieczeństwie
Moderator:
Cybersecurity Manager
GATX Rail Europe
6.
Stolik nr 6
Roundtables
Wartość i jakość audytów bezpieczeństwa
Moderator:
Head of IT Audit / Senior Audit Manager
ING Bank Śląski
7.
Stolik nr 7
Roundtables
Architektura bezpieczeństwa w kontekście ciągłości działania
Moderator:
Kierownik Zespołu Zarządzania Operacyjnego i Ciągłości Działania w Obszarze Zarządzania Ciągłością Działania, IT i OT
TAURON Polska Energia
8.
Stolik nr 8
Roundtables
Socjotechniki AD 2023 - z perspektywy użytkownika
Moderator:
Zastępca Dyrektora
ISSA Polska
9.
Stolik nr 9
Roundtables
Zarządzanie dostawcam i syndrom "vendor lock" w cyberbezpieczeństwie
Moderator:
Oficer ds. bezpieczeństwa IT oraz IT Security Officer
Gaspol
10.
Stolik nr 10
Roundtables
Transformacja zespołów cybersecurity
Moderator:
Director - Cyber Risk & Control
Standard Chartered Bank
11.
Stolik nr 11
Roundtables
Challenges in securing public cloud environments (Microsoft 365 / Azure, Google Workspace / GCP and others)*
Moderator:
Computing Engineer
CERN
15.40 - 16.00

Przerwa

16.00 - 17.35

Sesje równoległe

Wszystkie prezentacje będą trwały 20 minut i są podzielone na 3 równoległe ścieżki – między poszczególnymi prezentacjami przewidziano 5 minutowe przerwy na ew. sesje Q&A albo zmianę sal.

Sesja I
Sala Balowa AB
Sesja II
Sala Balowa CD
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor ds. grup roboczych szkoleń i certyfikacji oraz uczestnik projektu Cyfrowy Skaut
ISSA Polska

Sesja prowadzona przez:

Członek Rady Programowej ISSA Polska w projekcie Cyfrowy Sk@ut
ISSA Polska

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention
Sesja I
Sala Balowa AB

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor ds. grup roboczych szkoleń i certyfikacji oraz uczestnik projektu Cyfrowy Skaut
ISSA Polska
Sesja II
Sala Balowa CD

Sesja prowadzona przez:

Członek Rady Programowej ISSA Polska w projekcie Cyfrowy Sk@ut
ISSA Polska
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention
Sesja I
16.00 - 16.20 | 20min
Prezentacja
Secure Software Development Lifecycle – DevSecOps czyli bezpieczeństwo oprogramowania od pierwszej linii kodu… a nawet wcześniej
ONLINE
ONSITE
Dyrektor Departamentu Technologii Cyberbezpieczeństwa i Transformacji Cyberbezpieczeństwa
Santander Bank Polska
Sesja II
16.00 - 16.20 | 20min
Prezentacja
Quantum Computing to R-Ewolucja / Quantum Computing: a Re-Evolution*
ONLINE
ONSITE
International Chief Technology Officer, OpenText Cybersecurity / Former International Vice President, ISACA Board of Directors
Sesja III
16.00 - 16.20 | 20min
Prezentacja
(Cyber) Security Fusion*
ONLINE
ONSITE
Principal Director, Cyber Security Executive
Booz Allen Hamilton
Sesja I
16.25 - 16.45 | 20min
Prezentacja
Security Advisory jako część Enterprise Risk Management
ONLINE
ONSITE
Senior Manager, Information Security
Sportradar
Sesja II
16.25 - 16.45 | 20min
Prezentacja
Bezpieczeństwo i AI - krytyczny rzut oka
ONLINE
ONSITE
Dyrektor Zarządzający
HexArcana Cybersecurity GmbH
Sesja III
16.25 - 16.45 | 20min
Prezentacja
Cyberbezpieczeństwo łańcucha dostaw – identyfikacja cyber ryzyk związanych ze współpracą z dostawcami oraz metody ich mitygacji
ONLINE
ONSITE
In-house lawyer/GDPR Legal Counsel
STX Next S.A.
Asystent w projektach MAS4AI i SHOP4CF
Uniwersytet Śląski
Sesja I
16.50 - 17.10 | 20min
Prezentacja
W świecie regulacji – szersze spojrzenie na DORĘ
ONLINE
ONSITE
Vice President - Cyber Security & Resilience
Mastercard
Sesja II
16.50 - 17.10 | 20min
Prezentacja
CERN: W poszukiwaniu równowagi pomiędzy akademicką wolnością, wymogami poważnej infrastruktury i cyberbezpieczeństwa / CERN: The Difficult Balance between Academic Freedom, Industrial Installations and Cyber-Security*
ONLINE
ONSITE
Computing Engineer
CERN
Sesja III
16.50 - 17.10 | 20min
Prezentacja
Podróż przez świat cyberodporności: Ewolucja cyber-zagrożeń vs operacje bezpieczeństwa (SecOps) / The Cyber Resilience Journey: Cyber Threat Evolution vs Security Operations (SecOps) *
ONLINE
ONSITE
Global Head Technology Resilience
Sandoz
Global Head Cyber Security Operations
Sandoz
Sesja I
17.15 - 17.35 | 20min
Prezentacja
Creating the Human Firewall
ONLINE
ONSITE
Cybersecurity Training and Awareness Senior Analyst
PepsiCo
Sesja II
17.15 - 17.35 | 20min
Prezentacja
Bezpieczeństwo w motoryzacji: zagrożenia, podatności i sposoby przeciwdziałania
ONLINE
ONSITE
Security Architect
Argus Cybersecurity
Cybersecurity Architekt
Argus Cybersecurity
Sesja III
17.15 - 17.35 | 20min
Prezentacja
Jak cyberprzestępcy oszukują ludzi i dlaczego tak bardzo lubią sektor finansowy czyli krajobraz cyberzagrożeń z punktu widzenia CSIRT KNF
ONLINE
ONSITE
Analityk CSIRT KNF
Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
Analityk CSIRT KNF
Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
17.35 - 17.45
Prezentacja
Zamknięcie I dnia konferencji
ONLINE
ONSITE
Prezes
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention
17.45 - 19.00

Spotkania towarzyszące

Zapraszamy na dodatkowe aktywności wyłącznie w formule onsite w hotelu Marriot.

Spotkanie Cyber Women Community
Kim jestem? Jestem Cyberliderką!
ONSITE
Sala Kometa
Spotkanie z Richardem Stiennonem
Startup cybersecurity w oczach analityka
ONSITE
Sala Wawel
19.30 - 22.30

Jubileuszowy Wieczór Specjalny

Świętujmy razem 10-lecie Advanced Threat Summit!
ONSITE
Restauracja Ogrody Wisła (Wioślarska 8, 00-411 Warszawa)

Zapraszamy do udziału w wieczorze specjalnym, podczas którego poznamy laureatów jubileuszowego konkursu ATSummit, do których trafią tytuły ATS CyberJob 2023 oraz ATS CyberProject 2023!

Przy wyśmienitej lampce wina i poczęstunku będziemy mieli okazję poznać najciekawsze projekty oraz organizacje z branży cyber! Dowiemy się do kogo powędruje tytuł ATS CyberHero 2023 za największy wpływ na rozwój i sukces konferencji AT Summit!

W trakcie wieczoru będzie towarzyszyła nam znakomita muzyka. Posłuchamy mistrzyni saksofonu - Nastazji Babskiej-Kozak.

Ten wyjątkowy wieczór w restauracji Ogrody Wisła (Wioślarska 8, 00-411 Warszawa) dostarczy Ci inspiracji i okazji do nawiązania cennych kontaktów.

Poznaj agendę oficjalnej części wieczoru:

20.00
20.00
Oficjalne przywitanie gości w Restauracji Ogrody Wisła

Prezentacja Gości Specjalnych, Uczestników wieczoru oraz Jury konkursu

Wystąpienie Jury Konkursu

Ceremonia wręczenia nagród w Jubileuszowym Konkursie ATSummit

Prezentacja elitarnego grona finalistów

Oficjalne wręczenie nagród w kategoriach: Projekty, Organizacje i Ludzie

Refleksje zwycięzców

21.00
21.10
Kolacja & networking

Do zobaczenia!

Dzień II - 23 listopada - konferencja oraz warsztaty

ONSITE (Hotel Marriott Warszawa Centrum) + ONLINE (12.30 - 17.20, platforma konferencyjna)

9.00 - 9.30
Rejestracja uczestników w hotelu i poranna kawa
ONSITE
9.30 - 11.30

I Sesja hands-on

W trakcie sesji odbędą się 4 równoległe warsztaty.

Warsztaty I - onsite
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
FortiSOAR w praktyce
Sala Wawel
Systems Engineer
Fortinet
Warsztaty II - onsite
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
Uproszczenie Twojego SOCa dzięki XDR
Sala Balowa EF
Systems Engineer
CISCO
Warsztaty III - onsite
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
System, który widzi wszystko i uwielbia go CIO (a nie lubi admin Firewalli) – czyli ewolucja w stronę Attack Surface Management-u
Sala Balowa AB
Koordynator ds. Rozwiązań Security
Damiko
CyberSecurity Business Unit Manager
Arrow ECS
Warsztaty IV - onsite
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
Jak bezpiecznie wykorzystać generatywną sztuczną inteligencję w obsłudze incydentów i optymalizacji założeń cyberbezpieczeństwa
Sala Wisła, III piętro
Advisory Security Engineer
IBM
9.30 - 11.30

Spotkanie CSO Council

9.30 - 11.30 | 120min
Bezpieczeństwo kodu z zewnętrznych źródeł - czyli jak panować na ryzykami przy korzystaniu z zewnętrznych bibliotek i komponentów
ONSITE
Sala Kometa

Gościem specjalnym spotkania będzie Mark Snel, Chief Information Security Officer (CISO) & Head of Cyber Security w firmie Signify (Philips), który podejmie temat wypalenia zawodowego w branży cybersecurity.

Na spotkanie obowiązuje dodatkowa rejestracja uczestników: Bezpieczeństwo korzystania z zewnętrznych bibliotek i komponentów – jak cienki jest lód, po którym stąpamy? | CSO Council

 

11.30 - 12.00

Przerwa kawowa z przekąskami

12.00 - 12.05
Otwarcie drugiego dnia konferencji
ONLINE
ONSITE
CEO, Meeting Designer
Evention
12.05 - 13.30

Sesja plenarna

Sala Balowa CD
12.05 - 12.25 | 20min
Prezentacja
Krajobraz globalnego rynku dostawców cyberbezpieczeństwa
ONLINE
ONSITE
Chief Research Analyst
IT-Harvest
12.25 - 12.45 | 20min
Prezentacja
Co wspólnego ze sobą ma film „Raport Mniejszości” i zarządzanie bezpieczeństwem środowiska ICT?
ONLINE
ONSITE
CEE Security Platform Leader
Trend Micro
12.45 - 13.05 | 20min
Prezentacja
Zwrot z inwestycji w cyberbezpieczeństwo / Cybersecurity ROI*
ONLINE
ONSITE
Cyber Security & Privacy Officer
Huawei Technologies
II Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
13.05 - 13.30 | 25min
Prezentacja
Regulacyjna łamigłówka
ONLINE
ONSITE
Prowadzący:
Director of Business Development
Evention
Paneliści:
CITSO, Head of IT Security and Compliance Team
ERGO Hestia

Adwokat, partner
Departament technologiczny kancelarii Rymarz Zdort Maruta

IT&D Senior Manager- Risk Framework and Governance Leader
Reckitt
13.30 - 14.15

Lunch

14.15 - 15.50

Sesje równoległe

Wszystkie prezentacje będą trwały 20 minut i są podzielone na 3 równoległe ścieżki – między poszczególnymi prezentacjami przewidziano 5 minutowe przerwy na ew. sesje Q&A albo zmianę sal.

Sesja I
Sala Balowa AB
Sesja II
Sala Balowa CD
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

Director of Business Development
Evention

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention

Sesja prowadzona przez:

IT Security Baseline Governance Officer
Volvo, (ISC)2
Sesja I
Sala Balowa AB

Sesja prowadzona przez:

Director of Business Development
Evention
Sesja II
Sala Balowa CD

Sesja prowadzona przez:

Dyrektor Programowy
Evention
Sesja III
Sala Balowa EF

Sesja prowadzona przez:

IT Security Baseline Governance Officer
Volvo, (ISC)2
Sesja I
14.15 - 14.35 | 20min
Prezentacja
Oglądaj i ucz się - Jak automatycznie wygenerować pozytywny model bezpieczeństwa API?
ONLINE
ONSITE
Systems Engineer
Cloudflare
Account Executive
Cloudflare
Sesja II
14.15 - 14.35 | 20min
Prezentacja
Tu nie chodzi o to, jak maszyny się uczą – ale o to, jak ludzie tym uczeniem kierują / It's not Machine Learning. It's Human Teaching!*
ONLINE
ONSITE
International Chief Technology Officer, OpenText Cybersecurity / Former International Vice President, ISACA Board of Directors
Sesja III
14.15 - 14.35 | 20min
Prezentacja
Ryzyko wykorzystania oprogramowania Open Source w przedsięwzięciach informatycznych
ONLINE
ONSITE
CTO
Linux Polska
Sesja I
14.40 - 15.00 | 20min
Prezentacja
Inwestycje w rozwiązania ochrony danych pomagające spełnić wymagania, regulacje i dyrektywy (jak KNF, NIS2, DORA, RODO)
ONLINE
ONSITE
Pre-Sales Consultant, CEE, Cloud Protection & Licensing
Thales
Sesja II
14.40 - 15.00 | 20min
Prezentacja
Podatności, wszędzie podatności – czy narzędzia EASM mogą nam pomóc (External Attack Surface Report)?
ONLINE
ONSITE

Możliwe obszary detekcji i sposoby zarządzania podatnościami.

Menedżer, Technology Consulting
EY Polska
Menedżer, Technology Consulting
EY Polska
Sesja III
14.40 - 15.00 | 20min
Prezentacja
Symbioza odgrywa ważną rolę w przyrodzie... a jak się sprawdza w cyberbezpieczeństwie?
ONLINE
ONSITE
Szef CERT
Orange Polska
Ekspert ICT i Cyberbezpieczeństwa
Orange Polska
Sesja I
15.05 - 15.25 | 20min
Prezentacja
Jak pozostać odpornym w procesach zmian / Staying resilient through change*
ONLINE
ONSITE
Vice President, ISACA London Chapter
Technology & cyber security leader within Financial Services (obecnie Cyber GRC Director w jednym z 5 największych banków w USA)
Sesja II
15.05 - 15.25 | 20min
Prezentacja
Cyberbezpieczeństwo na polskiej kolei po wybuchu wojny.
ONLINE
ONSITE
Dyrektor
PKP Informatyka
Sesja III
15.05 - 15.25 | 20min
Prezentacja
Studium przypadku: "Deep Blue" czyli jak nie zatonąć wsiadając na Cloud’owego SIEM’a
Executive Director
PFR Operacje
Head of Cybersecurity
OCHK
Sesja I
15.30 - 15.50 | 20min
Prezentacja
Ile nas to kosztuje – inwestycje związane z regulacją NIS w krajach członkowskich / NIS Investment in Cybersecurity in EU Member States
ONLINE
ONSITE
Cybersecurity Expert
European Union Agency for Cybersecurity
Sesja II
15.30 - 15.50 | 20min
Prezentacja
Threat hunting w praktyce
ONLINE
ONSITE
Security Expert
(ISC)2 Chapter Poland
Sesja III
15.30 - 15.50 | 20min
Prezentacja
Zmiany w standardach bezpieczeństwa a prognozy i trendy
ONLINE
ONSITE
Prezes
ISSA Polska
Współwłaściciel i Prezes
ISSA Polska, TriSec Consulting
15.50 - 16.05

Przerwa

16.05 - 17.05

Sesja plenarna

Sala Balowa CD
16.05 - 16.25 | 20min
Prezentacja
Rozwój kompetencji z zakresu cyberbezpieczeństwa w Dowództwie Komponentu Wojsk Obrony Cyberprzestrzeni
ONLINE
ONSITE

Wojska Obrony Cyberprzestrzeni to specjalistyczny komponent sił zbrojnych odpowiedzialny za zapewnienie bezpieczeństwa w kolejnej domenie operacyjnej jaką jest cyberprzestrzeń. Ponadto Dowództwo Komponentu Wojsk Obrony Cyberprzestrzeni prowadzi też działalność naukowo-edukacyjną, wdrożeniową, badawczo-rozwojową i opiniodawczą. DKWOC jest jedną z największych instytucji zajmujących się cyberbezpieczeństwem która w ramach systemu zarządzania kompetencjami wdraża Standard NIST 800-181 (NICE Framework)

Specjalista
Dowództwo Komponentu Wojsk Obrony Cyberprzestrzeni
Kluczowa debata – to już tradycja Advanced Threat Summit!
16.25 - 17.00 | 35min
Debata Strategiczna
Bezpiecznik przyszłości czyli kompetencje i metamorfoza potrzeb w branży cyberbezpieczeństwa
ONLINE
ONSITE
Prowadzący:
Executive Director, Cyber Risk & Control
Standard Chartered
Paneliści:
Business Information Security Officer
Avon

Dyrektor Cyberbezpieczeństwa
Orange Polska

Senior Manager Global Cybersecurity Engineering
PepsiCo

17.00 - 17.05 | 5min
Komentarz
Komentarz do panelu
ONLINE
ONSITE
SVP Cybersecurity, Europe
Huawei Technologies
17.05 - 17.15
Zakończenie i podsumowanie części prezentacyjnej konferencji. Nagrody dla uczestników
ONLINE
ONSITE
Prezes
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention

Dzień III - 24 listopada - warsztaty

ONLINE (Platforma Zoom)

Warsztaty będą prowadzone w formule online, będą trwały od 60 do 120 minut. Jednocześnie będą odbywać się dwa warsztaty. Będą one realizowane jako sesje na platformie Zoom.

Warsztaty V - online
9.30 - 10.30 | 60min
Warsztaty
Pierwsze 48 godzin po ataku ransomware - plan działania
Platforma Zoom
Senior Business Development Manager
Progress Software
Presales Engineer
BAKOTECH SP. Z O.O.
Warsztaty VI - online
9.30 - 11.30 | 120min
Warsztaty
Zhakuj się, zanim zrobią to inni! – Warsztat z wykorzystaniem Keysight ThreatSim and CyPerf. / Hack yourself before they do! – Keysight ThreatSim and CyPerf workshop.*
Platforma Zoom
Security Solution Engineer EMEA
Keysight
Business Development Manager EMEA
Keysight
Warsztaty VII - online
12.00 - 14.00 | 120min
Warsztaty
Wykorzystanie MITRE ATT&CK i OWASP CRS w technologii decepcji / Usage of MITRE ATT&CK and OWASP CRS in deception technology*
Platforma Zoom
Implementation Cybersecurity Engineer
Labyrinth
Co-owner and CTO
Labyrinth
Warsztaty VIII - online
12.00 - 14.00 | 120min
Warsztaty
Nowe regulacje - jak być zgodnym bez wysiłku
Platforma Zoom
Cybersecurity Architect
Safesqr
Cybersecurity Consultant
Safesqr

* Wystąpienie w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

** Dyskusja może odbywać się częściowo w języku angielskim (za zgodą uczestników). Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o., Rondo ONZ 1 Str, Warsaw, Poland
Specjalizujemy się w kompleksowym programie realizacji wydarzeń, które są efektywnym sposobem budowania relacji z potencjalnymi klientami.

KONTAKT

Weronika Warpas